Manus runda två från ett litet bageri i Nice

 

 

 

 

601683_10151405977987826_1099006021_n

 

Igår natt satte jag punkt. Nu sitter jag här, på det lilla patisseriet i Nice, en kaffe, en treåring. Susande vacker franska runt om, doft av vespor och cigaretter. Solvarm.

Har klickat send.

Här är ett utdrag:

Så tyst det var. Jonas sträckte ut vänsterarmen, famlade efter sin fru bland frasiga lakan. Inte ens värme kvar i sängen. Han var nästan säker på att hon kommit tillbaka efter att ha gett morgonflaskan, de måste ha gått upp igen. Konstigt att han inte vaknat av det. Han gnuggade sömnen ur ögonen, drog handen genom håret. En grå tshirt låg slängd vid sängens fotända, han drog på sig den. Den luktade surt. Gulligt men surt. Han kikade ner i vaggan, nej ingen Elsa. Gud vad tyst det var?

Caroline?” Han vågade inte skrika så högt, det kunde vara så att de båda somnat om i soffan ute i vardagsrummet. Hon skulle bli galen av att bli väckt. Han gick igenom köket, sirener från gatan, det lät som de kom närmre? Jonas log åt röran på diskbänken, nappar och flaskor överallt. Så välkommen den var. Det doftade svagt av gårdagens lök i soporna. Tur att de slängt räkorna. Han sträckte på sig medan han gick in i vardagsrummet, armarna mot taket, balkongdörren stod öppen? Sirenerna hade tystnat nu, precis nedanför. ”Caroline!” Hans fru i dörröppningen, klev steget ner från terrassen, ner på parketten. Såg frågande ut. ”Ja? God morgon, vad är det?”

Var är hon? Vad är det för sirener?” Golvet kändes kallt fast det inte borde göra det. Hon såg blek ut? ”Ja det verkar ha hänt något, det är en ambulans här nedanför. Vadå, var är hon, vem då?” ”Elsa såklart, var är Elsa?” ”Vadå var är Elsa, vad menar du hon är väl i vaggan?”

Hela han iskall nu. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: