När Kota Kinabalu blir Corralejo

Morgon på Borneo

Morgon på Borneo

Jag älskar Borneo. Första gången jag omsveptes av regnskog visste jag att jag var lite hemma. Ljuden liksom, regnsmattret, Gibbonaporna, suset. Och ljuset! Silande ner.

Ja.

Dit ska mina barn få följa med, så klart, men inte nu. Ska man till Borneo ska man in i skogen och det är ingen plats för bebisar. Så för att få sol åkte vi förra året till trygga underbara Samui och i år till Corralejo på Fuerteventura.

Manusredigering by the pool

Vi har varit där en gång förut, när Stella låg i magen och vi behövde en snabb solfix mitt i illamåendet. Det är en trevlig ö, total motsats till regnskog med sin karga lava men ganska lugn och utan turistskrålet. Mysiga fiskrestauranger, vackra stränder, surfarhak. Ön är ofta blåsig och det gör den till ett surfarmecka jada jada. Vi hade tur den här gången, andra dagen mojnade vinden och vi fick en vecka med 25 grader, strålande sol, kav lugnt. Vi bodde på Brisamar, vackert poolområde, få barnfamiljer vilket lät oss vara de som störde (hehe) stora men oerhört dåligt städade rum. Dessutom, jag har bott i bungar på Borneo och den första resan jag får myror i väskan är på en charter med Ving … Dock, vill man ha solfix, gillar att bada och gärna äter bra tillagad färsk fisk, då är det ett alldeles eminent resmål. Nästa resa blir 10 dagar i Nice, vi har varit där cirka 9 gånger eller så men aldrig med två barn. Låt mig säga så här, fransoser är inga superfan av barnvagnar, i alla fall inte i våra kvarter.

Spänningen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: